Tomat- och saffranssmaksatt fisksoppa med vitlökscrème
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ½ fänkål (ca 100 g)
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta pressad
  • ½ tsk timjan torkad
  • 1 paket saffran
  • Ev 1 msk hela fänkålsfrön
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 flaska vitt matlagningsvin eller torrt vitt vin (33 cl)
  • 6 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 dl tomatkross (½ burk á 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  •  
  • Att lägga i soppan sist
  • 400 g färsk benfri fiskkfilé
  • t ex torsk
  • kolja eller gös
  • 1 tsk salt
  • 100 g räkor utan skal (ca 250 g med skal)
  •  
  • Vitlökscreme
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Ev 1 msk majonnäs
  • ½ vitlöksklyfta pressad
  • 1 krm salt
  • ½ krm vitpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.