Goda salta räkor kan man inte få förmycket av och i kombination med en krämig tomatiserad soppa med curry kompletterar de bra med sin sälta till torsken
4 400 g fryst torskfilé 6 potatisar 2 morötter 1 gul lök 2 tomater 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl crème fraiche salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl grovskuren dill 1 förp räkor i lake (à 170 g, avrunnen vikt) krutonger till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Med grädde, vitt vin, olika sorters fisk och grönsaker blev det till slut en riktigt njutbar soppa, som dotter och måg bjöds på till lördagslunch när de kom och hälsade på
Fräs finhackad lök, vitlök och chili mjukt i smör. Igårg blev det en fisksoppa som var mycket god. Blev lite annorlunda mot om jag hade handlat ingredienserna, en av fördelarna med att ta det man har hemma
Som tur var är vädret fortfarande trevligt med sol och klarblå himmel idag. Stundtals är det nu rena rama cykelmotorvägen på morgonen och lika illa åt andra hållet på väg hem på kvällen
Blanda ingredienserna till aiolin, smaka av och ställ i kylen medan du gör fisksoppan. stjälkselleri, fisk och ris i en buljong med smak av tomat, vitlök och timjan
Ikväll åt vi en mustig fisksoppamed saffran, tomat, ingefära och apelsin. Jag skivade och stekte en morot, en gul lök, tre vitlöksklyftor, en halv chilifrukt och en bit ingefära i olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.