Wok/Thai

Wok/Thai

Peking soppa.

Peking soppa.

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Peking soppa 10 dl vatten 2 tärning(ar) hönsbuljong , eller köttbuljong 1 st kycklingfilé(er) 2 dl räkor 4 skiva(or) skinka 1 burk(ar) champinjoner 1 burk(ar) bambuskott 1 liten bit purjolök(ar) , strimlad 1 skvätt soya 1 skvätt sambal oelek Köp receptet
Tom Ka Gai - thailändsk kycklingsoppa

Tom Ka Gai - thailändsk kycklingsoppa

Tom Ka Gai - thailändsk kycklingsoppa. Under hela min uppväxt har jag varit av den bestämda åsikten att soppa inte är mat
Asiatisk kycklingsoppa

Asiatisk kycklingsoppa

2 schalottenlökar (eller 0,5 gul lök). 11 msk rapsolja (eller olivolja). 12-3 kycklingfiléer. 11 msk ingefära, finhackad
Thai Kycklinggryta

Thai Kycklinggryta

500 g kycklinglårfilé. 12 msk rapsolja. 11 dl lök, gul hackad. 11 msk vitlök, finhackad. 11 tsk ingefära, färsk finhackad
Thaisoppa I

Thaisoppa I

Skär av det yttersta skalet på limen, undvik att få med det vita. Strimla skalet. Banka på citrongräset så att det spricker och skär det i mindre bitar
Thaisoppa II

Thaisoppa II

Skala och skär potatisen i tunna skivor. Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolöken i lite matfett i en kastrull
Vietnamesisk köttsoppa med risnudlar

Vietnamesisk köttsoppa med risnudlar

(4 port. )(Den påminner mig om soppan jag brukar äta på Lilly Anh restaurangen, nära Möllevångstorget i Malmö)Till soppan behövs kött, nudlar, buljong, och tillbehör
Kinesisk kyckling på Eriks vis

Kinesisk kyckling på Eriks vis

Koka riset enligt förpackningen. Dela champinjoner i bitar. Smörstek champinjoner och bambuskott 5 minuter, ta det ur pannan och lägg åt sidan
Stekta nudlar med kyckling & purjo

Stekta nudlar med kyckling & purjo

Stekta nudlar med kyckling & purjo. 13 maj 2019, 19. 35. Den här rätten har jag inte måttat alls utan slängt ihop vad jag hade hemma
Nudelwok

Nudelwok

Idag lagade jag en rätt som jag lärde mig i skola i början av 90-talet men den är ändå en smarrig klassiker
Pad thai

Pad thai

4 portioner. 10SP/portion. 250 g risnudlar500 g fläskytterfilé1 broccoli1 morot1 röd chili1 msk sesamolja2 dl böngroddar0,25 solovitlöksalt & pepparkinesisk soja
Friterad fisk - en barnfavorit

Friterad fisk - en barnfavorit

En favorit i repris. Superenkel att göra, gott och lite festligt mitt i veckan. Med denna rätt äter alla barn, som jag stött på, fisk