1500 g
vitkål 2 st lökar 1.5 l vatten 3 st köttbuljongtärningar 2 tsk fransk senap 1 tsk timjan 2.5 st potatis 2.5 st morötter 500 g oxfärs 125 g ärter djupfrysta salt och peppar hackad persilja Det här behövs till ca 6 port:Strimla kålen fint. Skala och strimla löken. Fräs kål och lök under omrörning i lite matfett tills kålen slaknar.
1 Tillsätt
vatten, smulad buljong, senap och timjan. Låt det koka upp.
1 Skala
och tärna potatis och morötter. Lägg ner det i kastrullen och låt allt småputtra ca 10-15 minuter.
1 Bryt
sönder köttet i bitar och klicka ner det i soppan tillsammans med ärterna. Låt soppan puttra i ytterligare ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
1 Strö
över hackad persilja och bjud soppan rykande het tillsammans med gott bröd.
4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
4 1 purjolök 3 potatisar 2 morötter 250 g köttfärs 1 msk matfett salt och peppar 1 tsk paprikapulver 500 g krossade tomater 7 dl köttbuljong (tärning och vatten) Till servering hackad persilja bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 msk smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 1 hönsbuljongtärning 400 g kräftost (mjukost) 2 dl crème fraiche salt peppar Till servering 1 burk kräftstjärtar ev dill bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.