Kålsoppa med färs
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g vitkål
  • 12 st lökar
  • 11.5 l vatten
  • 13 st köttbuljongtärningar
  • 12 tsk fransk senap
  • 11 tsk timjan
  • 12.5 st potatis
  • 12.5 st morötter
  • 1500 g oxfärs
  • 1125 g ärter
  • 1 salt och peppar
  • 1 hackad persilja
  • 1500 g vitkål 2 st lökar 1.5 l vatten 3 st köttbuljongtärningar 2 tsk fransk senap 1 tsk timjan 2.5 st potatis 2.5 st morötter 500 g oxfärs 125 g ärter djupfrysta salt och peppar hackad persilja Det här behövs till ca 6 port:Strimla kålen fint. Skala och strimla löken. Fräs kål och lök under omrörning i lite matfett tills kålen slaknar.
  • 1 Tillsätt vatten, smulad buljong, senap och timjan. Låt det koka upp.
  • 1 Skala och tärna potatis och morötter. Lägg ner det i kastrullen och låt allt småputtra ca 10-15 minuter.
  • 1 Bryt sönder köttet i bitar och klicka ner det i soppan tillsammans med ärterna. Låt soppan puttra i ytterligare ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Strö över hackad persilja och bjud soppan rykande het tillsammans med gott bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.