Tomattoastmed nötter, chèvre och honung. Jag blandar gärna ut lite ost med tomathacket och låter den vila på lut ett tag vilket gör att vätskan från tomaterna rinner bort och inte sabbar krispigheten i toasten
Vänta medvalnötterna. Jag blandar först ut jästen med vattnet som ska vara ljummet. Vill man översätta exempelvis Honung till volymmått (msk) så rekommenderar jag recepten
Arbeta ihop med kraftiga tag. Tillsätt därefter olja, morötter, honung och salt. Blanda mjölsorterna samt de hackade valnötterna och tillsätt i omgångar till jästblandningen, och ta inte i för mycket mjöl degen skall vara kladdig, spara dock lite till utbakningen
Några msk flytande honung. Droppa över någon tesked honung per paprikahalva och peppra lätt. 10-15 valnötter, skalade. Fyll vardera paprikahalva med chevré och toppa med 1-2 valnötter per paprikahalva. 10-15 valnötter, skalade
När pizzan är klar ringlar du över honungen och valnötterna och dekorerar med basilika. Rulla ut pizzabottnen på en plåt (bakplåtspapper följer med) och bre på tomatpuré
Salt&peppar. Blanda under tiden ricotta med finhackade valnötter, honung, salt och peppar. Framförallt är de fyllda med massvis av fibrer vilka hjälper till att hålla magen under kontroll
Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honung och ställ in i ugnen tills allt får fin färg. 4 färska fikon1 msk flytande honung1 bit blåmögelost (getost är också gott. 1 dl valnötter. 1 msk flytande honung. 1 dl valnötter
Röd- (och polka)betor med chèvre, valnötter och honung. över och toppa med. Acasiahonung. Placera de hackade valnötterna för sig i formen så att de rostas
När jag var hos Sanna förra veckan bjöd hon på magsikt goda matmuffins som hon bakat med den glutenfria brödmixen från Eva Lie (den finns att köpa på Apotea)
Riv eller hyvla osten över fikonen, ringla över honung och ställ in i ugnen tills allt får fin färg. 4 färska fikon1 msk flytande honung1 bit blåmögelost (getost är också gott. 1 dl valnötter. 1 msk flytande honung. 1 dl valnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.