Mat - Smått & Gott

Mat - Smått & Gott

Bakade lökar med krämigt ris

Bakade lökar med krämigt ris

Servera med en god tomat- och olivsallad. 12 dl Parmesan-ost. 11 st vitlöksklyftor 100 g svamp t ex skogs- champinjoner 1 msk smör 0,5 dl vitt vin 1 dl crème fraîche 1 tsk dijonsenap 2 dl Parmesan-ost riven 2 dl kokt ris 0,5 dl hasselnötter hackade 2 msk citrontimjan fint hackad 1 msk olivolja 4 st gul lök storaKoka upp rikligt med vatten i en kastrull, koka de oskalade lökarna i cirka 15–20 minuter eller tills de känns mjuka inuti om du använder en potatissticka
Pizzadeg  grundrecept

Pizzadeg grundrecept

5 dl olivolja 3 dl Ljummet vatten 7 dl vetemjöl specialAnvänd gärna köksmaskin eller matberedare monterad med degkrok
Varm brietårta med honungsvalnötter och färska fikon

Varm brietårta med honungsvalnötter och färska fikon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st brieost , en hel tårta 1 msk smör 50 gram valnötter 4 msk honung , flytande 1 st fikon Köp receptet
Chèvretoast med valnötter och honung

Chèvretoast med valnötter och honung

200 g getost 4 skivor formfranska 2 msk honung, flytande 1 rödlök 1 ask körsbärstomater 1 förp salladsmix 1 msk olivolja 0,5 msk balsamvinäger 50 g valnötter flingsalt svartpeppar, nymalen