Denna enkla men ack så goda sallad åt vi till kycklingspetten förra helgen. Dressingen har en fantastisk sälta och tillfredställer vilket thaimatssug som helst
Lägg kycklingen i en medelvarm stekpanna tillsammans med fisksås, limesaft, socker samt chiliflakes. Smaka av kycklingen med ev salt, lägg i den tunt skivade löken och det rostade riset och ta av från värmen för att få svalna något
Woka de kokta nudlarna tillsammans med ingefäran och chilin. Avsluta med salt och lime. Salladen är perfekt som vegetarisk rätt men det är även gott med marinerad stekt kyckling till
Blanda babyspenaten med resterande marinad och lägg upp på tallrik med de övriga ingredienserna. Lägg upp laxen och dela den lite i mindre bitar med en kniv
Serverad med lite creme fraiche, både för att få upp fettet och lindra hettan. Jag äter gärna "asiatisk" mat, till exempel kyckling med någon god currysås
Servera gärna grytan med lite yoghurt till, på så vis tar du lite udden av hettan. I dag blir det indiskt här i köket och det med hjälp av en kycklinggryta som går snabbt och lätt att få på bordet
Hacka rödlöken mycket fint, halvera gurkan och skrapa ur kärnhuset med en sked. Riv skalet från limefrukten men bara det gröna ska med, blanda sedan allt med créme fraiche i en skål och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och tabasco
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.