10,5 dl
okokt jasminsris 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé 2 msk fisksås 1-2 lime, pressad saft 2 tsk rörsocker chiliflakes efter smak 2 schalottenlökar, tunt skivade 1 rejäl bunte koriander 1 rejäl bunte mynta 4 msk jordnötter, grovt hackade hela isbergssalladsblad ev salt nykokt jasminris, till serveringBörja med att rosta riset i en liten stekpanna på medelvärme till riset blir mörkt gyllene. Mortla eller mixa till ett väldigt grovt pulver. Ställ åt sidan. Finhacka kycklingen så den blir som väldigt grov färs. Lägg kycklingen i en medelvarm stekpanna tillsammans med fisksås, limesaft, socker samt chiliflakes. Rör om väl och låt inte kycklingen få färg, utan bara bli tillagad. Detta tar ca 5-10 minuter. Smaka av kycklingen med ev salt, lägg i den tunt skivade löken och det rostade riset och ta av från värmen för att få svalna något. Plocka korianderblad och myntablad. Lägg kycklingen i salladsblad, strössla på lite jordnötter, toppa med koriander och mynta och servera med ris och extra limeklyftor.
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Toppa med koriander och limeklyftor. Skiva kycklingfiléerna, ansa och skiva salladslöken. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag
Garnera med strimlad salladslök, limeklyftor, ärtskott och de rostade sesamfröna. Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål så att den är färdig
1 grillad kyckling. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter Kelda® Thaisoppa 1 grillad kyckling 100 g glasnudlar 1 dl hackade cashewnötter 1 dl hackad färsk koriander ev ½ msk hackad röd chili
sallad500 g ryggbiff, i skivor (välmarmorerad) 250 g glasnudlar 1 gurka 1 morot 10 cm rättika 1 dl sockerärtor 70 g babyspenat 100 g jordnötter 3 salladslökar 1 kruka koriander 1 kruka mynta smör och neutral olja, att steka i
Servera thaigrytan medjasminrisoch isbergssallad. Bryn kycklingstrimlorna i rapsolja, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa med i en halv minut
Servera den krämiga parmesankycklingen tillsammans medrisoch broccoli. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tillsammans medkycklingstrimlorna tills kycklingen får lite färg och blir helt genomstekt
Det blev kyckling i kokos och jordnötssås medris. Saftig kycklinginnerfilé blandas i en sås gjord på kokosmjölk smaksatt med jordnötssmör, kokos, sambal oelek och röd currypasta
Även om jag normalt sett eftersträvar lokalproducerat är just svensk kyckling oftast extremt trist. De är snabbväxande till priset av ett smaklöst kött
Servera den sötsura kycklingen tillsammans medrisoch sallad. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingstrimlorna så att de får fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.