För att få fina praliner som behåller sin glans lönar det sig att tempererachokladen. Jag ska vara ärligt och säga att jag väääldigt sällan sysslar med sådant här, helt enkelt därför att jag tycker att livet är för kort för att stå och svära i timtal över choklad man ändå tänker käka upp så fort den är klar
Tempereradchoklad stelnar snabbare i rumstemperatur, får ett fint ”bräck” när den bryts, smälter i munnen men inte i handen och får en blank och fin yta
När man tempererarchoklad och gjuter praliner och hoppas på det bästa. Sen blev det choklad. När man ska gjuta pralinformar måste man tempererachokladen först
Kladdig choklad & bananproteinmuffins. hackad sockerfri choklad, kryddor som kanel, kokos. Blanda alla torra ingreienser (havremjöl, havregryn, kakao, bakpulver, salt, proteinpulver och ev hackad choklad) i en skål
Smält chokladen i ett vattenbad. Rör sedan ned den smälta chokladen. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen och toppa sedan med resten av chokladsmeten
Rör om tills margarinet smält och lägg därefter ner chokladen som brutits i mindre bitar. Rör om så att även chokladen smälter och ställ därefter krämen åt sidan att kallna
Jag passade på att göra en fantastiskt god och nyttig Raw choklad hallon cheesecake till fikat. Gillar man raw kakao så prova även denna goda Raw Choklad Tårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.