Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Så här gör du. 30 minuter. Koka upp vispgrädde, sirap och socker i en ganska stor kastrull. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122°C eller håller för starkt kulprov
De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat. Tjong kokas på samma sätt som mjuk kola, men till en högre temperatur
Smält mjölkchoklad och bred. Kolakrispies. Kolakrispies. 140 g mars choklad. 100 g mjölkchoklad. Det här receptet på godis hittade jag hos Bakverk & Fikastunder
Godaste kolan. Jag har gjort första omgången kola den här julen (fler lär det bli). Inte vilken kola som helst utan en riktigt god och mjukseg kola med smak av lakrits och salmiak
Men olika choklad såklart. Tycker det blir för sött ifall man lägger mycke vit choklad. Rör sedan ner smör och honung och bryt till sist ner chokladen i blandningen
Hej soliga fredag. Har sett på väderappen att från och med imorgon ska vädret bli lite sämre jämfört med sommarvärmen vi haft senaste veckan så idag gäller de att passa på o njuta av de fina vädret
Så det blev en paj med chokladbotten, chokladganache och kola. Chokladganache. Igår blev jag sugen på att göra något med någon sorts kola eller karamell
Seg kola & Choklad. Smält choklad med lite smör och ringla över kakorna, även här ta precis så mycket som du själv vill, det är dina kakor och ingen dömer dig för hur mycket choklad du vill ha
En riktigt god och söt paj som går att göra i stor och litet format. Den går att både på sommaren och även på vintern och du skippar jordgubbarna och har en klick glass till istället för grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.