Faktum är att den mer ambitiösa kan ugnskoka fisken utan vinochgrädde, och sedan försiktigt hälla av fiskens egen vätska och späda sin goda fisksåsmed härligheten
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös påmed mera kryddning. När du tycker att det är lagom så häller du i resterande av dom färska örterna och låter dom puttra med en stund innan du kör med förslagsvis en stavmixer och finfördelar dom större bitarna och skalen till önskvärd storlek
Det står ganska ofta på menyn här hemma hos oss, med lite olika variationer och kryddblandningar. Jag tycker inte man ska låsa sig vid vad det står på kryddburken, utan i stället läsa på innehållsförteckningen, och försöka föreställa sig vad det kan passa till
Om du vill ha en lite tjockare sås, rör då ner ljus Maizena i gräddblandningen. Tänk på att inte ha en för stor form, grädden skall täcka laxen till minst hälften
Sedan smakade jag mig fram med mera vittvin, dijonsenap, soja, en nypa chilisås (mest för sötmans skull) och silade av såsen efter ett uppkok och saltade och pepprade
Spara det kallt till nästa dag och smaksätt med lite fiskbuljong. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Lägg den avrunna pastan i såsenoch vänd runt. Häll påvinetoch låt koka in i grönsakerna. Smaka av med salt och peppar och servera genast med citronklyftor och dill
Dessa skulle bres på en smörkräm med lemoncurd och passerade hallon istället för choklad. På DN hittas ett recept med biskvier som inte är så konservativa som jag brukar föredra mina bakverk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.