4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 1/2 tsk kanel 1/2 tsk spiskummin salt och peppar 400 g konserverade hela tomater 5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) ca 500 g sötpotatis 1 citron 1/2 kruka persilja salt och peppar 4 port couscous eller annat gryn 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Skala och tärna sötpotatisen, skiva båtar av löken och blanda med oliver och tomater i en form. Bryn filéerna hastigt i smör, några åt gången, salta och peppra
Tog fram kycklingdelar igår och rubbade så idag var det bara att slänga delarna på grillen. Gjorde min fantastiskt goda basilikamajonäs till (recept HÄR) och ugnsrostad sötpotatis
Middagen idag blev en jättemumsig kycklingfilé i ugn med ugnsrostad sötpotatisoch fetaoströra. Jag satte in två formar samtidigt i ugnen, en med kycklingenoch en med potatisen
Dagens grill består av kycklingklubbor, kycklingvingarochkycklingfilé. Sötpotatis går väldigt väl ihop med kyckling, särskilt om kycklingen har marinerats i Teriyaki-sås
Jag gillar bara hur smaken blir på sötpotatisen när den är kokad i kycklingfond, och varför skulle inte ni prova det gör den annars tråkiga maten både mer lättlagad och roligare när fler smaker är med i leken
Vänd kycklingen i vetemjöl, ägg och sist i ströbrödsblandningen. Krispig kyckling. Blanda ner den rostade sötpotatisen, lite olivolja, salt och pressa ner resten av den använda limen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.