1 spenatSätt
ugnen på 200 grader.Tvätta sötpotatisen och dela på mitten. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla potatisen med olja både på skalet och på snittytan. Vänd snittytan neråt och nagga skalet. Laga i ugn ca 20 min. Ta ut och vänd dem uppåt och rör runt med en gaffel. Hacka dragon. Smula fetaosten och lägg på potatisytan med dragon. Ringla över lite olivolja. Strö på svartpeppar. Gratinera ca 5-7 min.Krydda kycklingen med salt och citronpeppar. Stek i en stekpanna med smör till fin färg, laga klart i ugn ca 15 min.Knacka granatäpplet med en träslev och dela försiktigt mitt itu med en kniv. Plocka ur kärnorna. Strö över potatisen tillsammans med solrosfrö vid servering.Blanda crème fraiche med rivet skal av lime och pressa i saften. Smaka av med salt och peppar.Blanda spenat med olivolja.Servera.
Skala och tärna sötpotatisen, skiva båtar av löken och blanda med oliver och tomater i en form. Bryn filéerna hastigt i smör, några åt gången, salta och peppra
Tog fram kycklingdelar igår och rubbade så idag var det bara att slänga delarna på grillen. Stekte också på färsk vitkål i massor med smör, blev fantastiskt gott
Middagen idag blev en jättemumsig kycklingfilé i ugn med ugnsrostad sötpotatisoch fetaoströra. Jag satte in två formar samtidigt i ugnen, en medkycklingenoch en med potatisen
Sötpotatis går väldigt väl ihop medkyckling, särskilt om kycklingen har marinerats i Teriyaki-sås. Dagens grill består av kycklingklubbor, kycklingvingarochkycklingfilé
Krydda kycklingfiléernamed salt och peppar. Kyckling. Hetta upp olja i en stekpanna till medelvärmeoch fräs broccoli, kål och vitlök tills det mjuknar en aning
Jag gillar bara hur smaken blir på sötpotatisen när den är kokad i kycklingfond, och varför skulle inte ni prova det gör den annars tråkiga maten både mer lättlagad och roligare när fler smaker är med i leken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.