1 Pajskal
2 ½ dl vetemjöl 100 g smör 2 msk vatten Fyllning 400 g blandfärs 2 msk olivolja (för stekning) 1 påse taco kryddmix 2 krm cayennepeppar 1 burk ananassalsa Äggstanning 3 st ägg 2 dl mjölk 1 krm salt Garnering 2 st tomat 1 dl ost, riven Tillbehör Blandad salladBlanda samman pajdegen och tryck ut den i formen. Nagga den och låt stå kallt 30 min. Förgrädda i 200 g ca. 10-15 minuter. Stek köttfärsen i olja och blanda den med kryddorna och salsan. Smaka av. Lägg färsen i pajskalet. Blanda mjölk, ägg och salt. Häll det över färsen och garnera med tomatskivor och riven ost. Grädda i 200 g ca. 40 minuter. Servera med en sallad och svarta oliver.
Jag har tidigare gjort matsmulpaj med bacon och broccoli, och det var ju förbaskat gott. Nu blev det äntligen dags för matsmulpaj igen, denna gång med tonfisk, dill, purjolök och paprika
Denna Tacopaj är huur god som helst så testa kan ni. Tryck ut degen i en springform, degen ska gå ända upp till kanterna och välla lite över, nagga botten med en gaffel
Blanda osten med crème fraiche och klicka på köttfärsen. Dock kanske jag tycker tacopaj kan vara fel ord, då den mer är som en gratäng men gjord i en pajform
Krämig tacopajmed massa god fyllning precis som det ska vara när det är helg. Tänkte att vi från och med nu alltid ska äta något gott på de fredagar då jag har dem
Vi åt en jättegod tacopaj på nyårsafton och sedan har några av er läskat mig på instagram med att ni ätit tacos i olika former så nu har även vi ätit tacopaj här hemma
ex en matberedare och blanda med kniven. Stek köttfärsen med löken och kryddorna. Skär tomaterna i små bitar medans köttfärsen får stå och puttra lite på svag värme
Blanda mjöl och bakpulver och nyp ihop med smöret. Idag ställdes grillen åt sidan, regn-sol-regn-sol om vartannat… Valet blev istället denna goda och enkla tacopaj, där pajdegen inte behöver förgräddas
Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.