Krämig tacopajmed massa god fyllning precis som det ska vara när det är helg. Tänkte att vi från och med nu alltid ska äta något gott på de fredagar då jag har dem
Matpajer kan variera i en oändlighet och det är även så lätt att ta med sig eller bjuda på. Tryck ut degen i en pajform och räffla kanterna med en gaffel och stick hål med gaffeln i bottnen av degen
Fräs färsen smulig i stekpanna med smör. Pajdeg. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Blanda mjöl och bakpulver och nyp ihop med smöret. Idag ställdes grillen åt sidan, regn-sol-regn-sol om vartannat… Valet blev istället denna goda och enkla tacopaj, där pajdegen inte behöver förgräddas
I vår skafferi som vi är så lyckliga över (nej det krävs faktiskt inte så mycket mer än ett skafferi med gott om plats för att göra oss lyckliga) där finns det nästan alltid några burkar tonfisk och det var alltså dessa som kom nytta
Är det hummer eller annan mat du är sugen på att fira dagen med och letar efter så är det så finurligt uträknat att det går att söka genom våra gamla recept i sökrutan där på högersidan, så hoppas vi att du hittar det du söker
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna route) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 2 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 dl chilisås (eller ketchup) salt peppar 150 g riven ost 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lägg över bakplåtspapperet med rullen på en ugnsplåt. Pensla rullen med ägg. Internationella pizzadagen till ära så bjuder jag er idag på ett pizzarecept
Kommentarer
fari
Fel länk
Logga in eller Registrera för att kommentera.