Lökiga Köttbullar i Brunsås. 1 förp Blå Band Fransk Löksoppa. 1 msk lökpulver. 3 msk Rödlök, finhackad. Fräs löken försiktigt i ca 10-15 min, utan att det bränns. 1 msk lökpulver
trattkantareller,blandsvamp,champinjoner,eller vad du har hemma1 gul lök, finhackadsalt,pepparsmörSås. 2 msk maizena + lite vatten(ca 3-4 msk)Stek ur vattnet ur svampen tillsätt sedan smör,salta, peppra och blanda ner löken. I ena änden på lövbiffen lägger du ca 2-3 skedar med svamp och lök och rullar ihop (ganska hårt så inte innehållet ramlar ut)Salta och peppra även ovanpå rullen. 1 gul lök
Ett tips är att lägga löken i varmt vatten en stund innan du skalar, så lossnar skalet enklare och löken blir inte lika skarp, alltså färre löktårar helt enkelt
Bryn löken så att den tar färg. Löken är klar när den är riktigt mjuk och söt. 4 lökar, gula eller röda. 14 lökar, gula eller röda 2 msk smör salt efter smak 2 tsk socker 1 dl vattenSkiva löken. Slå ned värmen och låt löken mjukna i 10-15 minuter
Rostad lök är väldigt enkelt att göra själv. Hacka lök. 1 stor gul lök. Stek löken i oljan på medelvärme i ca 15 min. Alla mina matrecept hittar du HÄR >> 1 stor gul lök
Skär löken i tunna strimlor. Stek löken och rör om med jämna mellanrum i 10-15 min. När löken är gyllene rör du försiktigt om i stekpannan och låter allting karamelliseras långsamt i 10 min
Vid pipet för andra knådningen tillsätts lök och linfrön. 2 msk rostad lök. Fyll i degbunken vatten, smör, salt, mjölk, socker, mjöl och jäst i nu nämnd ordning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.