Pensla eller vänd dem i oljan och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt. 8 lökar, gula och röda. 1Skala och dela lökarna på mitten. 1Strö över farinsocker och sätt in i ugnen i cirka 20–25 minuter. 1Avsluta med salt och svartpeppar
Rostad lök, går att köpa färdigt i de flesta matvarubutiker, men en gemensam nämnare för dem är att de oftast är ganska smaklösa och dessutom tillverkade med industriell palmolja
Rostad lök är väldigt enkelt att göra själv. Hacka lök. 1 stor gul lök. Stek löken i oljan på medelvärme i ca 15 min. Alla mina matrecept hittar du HÄR >> 1 stor gul lök
Fräs löken i smöret och tillsätt timjanen, svetta runt. Tycker om att göra paj i en springform för ofta blir pajen lite högre och dessutom blir pajdegen välgrädad på sidorna vilket jag tycke rär gott
Skär löken i tunna strimlor. Stek lökenoch rör om med jämna mellanrum i 10-15 min. När löken är gyllene rör du försiktigt om i stekpannan och låter allting karamelliseras långsamt i 10 min
Skär bort toppen och botten på lökarnaoch halvera dem. Garnera med dill och grovmalen svartpeppar. Ställ lökarna i en ugnssäker form och pensla med smör-&rapsolja
Skölj salladslöken, skär av rötterna och plocka eventuellt bort det yttersta lagret. Använd som dipp till chips och grönsaker eller doppa det vita brödet
Strimla löken fint, salta och gnid in. Den hemmagjorda varianten blir smakrik och supergod. Hetta upp en liten kastrull med olja, börja med att lägga i en lökbit, när det börjar bubbla och knäppa lägg ner en handfull (vi friterade i två omgångar) - när löken är gyllene, fiska upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.