Bryn löken så att den tar färg. Löken är klar när den är riktigt mjuk och söt. 4 lökar, gula eller röda. 14 lökar, gula eller röda 2 msk smör salt efter smak 2 tsk socker 1 dl vattenSkiva löken. Slå ned värmen och låt löken mjukna i 10-15 minuter
Idag bjuder jag därför på enkla karamelliseradelökar med dadelsirap. I vintermånaderna kan vi äntligen stifta nygamla bekantskaper med fina godingar som olika sorters kål, rotfrukter och lök
Idag lär vi oss hur man gör karamelliseradlök. KARAMELLISERADLÖK. Genom att först steka i panna och sedan långsamt baka löken i ugn får du fram en härlig sötma
Gillar du lök så kommer du att älskar dessa söta karamelliserade små lökarna. Smålöken Skala smålöken och stek den på låg värme i smör och ljus sirap tills löken är mjuk och genomstekt
En bra julklapp att göra är karamelliseradlök vilket passar till så mycket, till exempel ner rört i potatismos, på en rostad smörgås med getost och päron, som tillbehör till kyckling eller kött eller som topping på en pizza
Karamelliseradlök. Till riktig Bistecca ska man använda sig av en riktigt tjock och stor T-benstek eller Porterhouse som man sedan smaksätter med tex olivolja och citron men vanligtvis rosmarin och vitlök
Karamelliseradlök. Lägg i hamburgarna i ciabattan toppa med karamelliseradlök och ruccola. 2 vitlökklyftor, pressade. 1 lök, finhackad. 3 gula lökar, tunt skivade. Fräs löken tillsammans med timjankvisten på låg värme i smöret ca 25-30 min tills löken blivit ljusbrun. 2 vitlökklyftor, pressade. 1 lök, finhackad. 3 gula lökar, tunt skivade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.