Syditaliensk risotto alla marinara
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g stora räkor, kokta och skalade
  • 1 kg färska blåmusslor (eller 150 g vongolemusslor på burk)
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 klyfta vitlök
  • 2-3 stjälkar persilja
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 200 g frysta råa bläckfiskringar, upptinade
  • 10 körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 torkad peperoncino (chilifrukt)
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 3 dl arborioris (eller avioriris)
  • 3 stjälkar bladselleri
  • 2 morötter, medelstora
  • 1 gul lök
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 förp saffran (0,5 g)
  • 2,5 dl vitt vin
  • 8-10 dl fiskbuljong (tärning)
  • ev salt
  • Musselkok för färska musslor1 kg färska blåmusslor (eller 150 g vongolemusslor på burk) 1,5 dl vitt vin 1 klyfta vitlök 2-3 stjälkar persilja 0,5 krm svartpeppar
  • Bläckfisk200 g frysta råa bläckfiskringar, upptinade 10 körsbärstomater 2 msk olivolja 1 klyfta vitlök 1 torkad peperoncino (chilifrukt) 2 msk persilja, finhackad
  • Risotto3 dl arborioris (eller avioriris) 3 stjälkar bladselleri 2 morötter, medelstora 1 gul lök 1-2 msk olivolja 1 förp saffran (0,5 g) 2,5 dl vitt vin ca 8-10 dl fiskbuljong (tärning) ev salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.