Det här är vad jag tänker på för att lyckas medrisotto. Jag älskar att göra risotto. Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker
Vi åt nämligen en risottomedgorgonzola och päron på en italiensk restaurang i somras och det var något av det godaste i risottoväg vi ätit, inte långt efter Nigellas som annars är vår favorit
Tricket med att få en krämig risotto är att göra den lösare än man tror i pannan. Man kan testa att ha i det mesta i en risotto, så testa på (det värsta som kan hända är att det inte smakar så bra, och vad gör det om hundra år…)
Tillsätt pressad vitlök som får fräsa med någon minut, salta och peppra. Blanda samman med den avrunna pastan, lägg i skål, riv över parmesanost och strö på lite färsk persilja
Det är supergott att ha som topping på sallader, i grytor, i kex eller i den här "risotton". Caulifloats med kanelsmak, bär, kokt ägg, superfood smoothie (mandelmjölk, greens+, rödbetspulver, spenat)
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risottomed purjo och bacon
Sjud risotton sakta på svag värme under omrörning. Servera i djupa tallrikar eller skålar och toppa med resten av räkorna, rucolasallad och lite extra parmesanost
Italien möter Sverige i denna goda risottomed västerbottenost och skogschampinjoner. Risotto är en favorit och jag är väldigt stolt över att jag fick beröm av risottoproffset Marcus Aujalay under en tävling i Sveriges mästerkock
Servera risottonmed en grönsallad. Väldigt god vardagsfavorit av risotto. Servera med en sallad. Fettsnål men energirik och nyttigare än en vanlig risotto
Idag bjuder jag på en härligt krämig risotto. Om jag hade vetat hur ont jag skulle ha och hur otroligt lite jag skulle klara av med en hand, så hade jag nog valt att inte operera mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.