Gräddig svartkål. Ta upp kycklingen och bryn den på båda sidor i en stekpanna med smör. Fräs kål, lök och vitlök i en stekpanna med olja ett par minuter
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
-) Äldsta dottern jobbar kväll 4-5 dagar i veckan, så det är hon som oftast inte är med. Rosta tomaterna i mitten av ugnen ca 10 minuter (gör det samtidigt med osten). Skeda upp tomaterna på osten och servera som förrätt eller bufferätt 4-5 dagar i veckan, så det är hon som oftast inte är med
Krossa vitlöksklyftorna grovt med bredsidan av bladet på en kökskniv. Chilibakad färsk korvDet här ett härligt sätt att hantera färsk salsiccia på, när man inte kan eller vill lägga dem på grillen utomhus
Svartkål & currypaj serverad med rostade kikärtor & kålsallad. Bryn lök, vitlök och svartkål i kokosolja i en stekpanna tills löken fått en fin färg och svartkålen mjuknat något
De passar bra ihop med aubergine. Pensla aubergineskivorna med olja och salta på båda sidorna. Hacka löken och stek den i smör på medelhög värme tills mjuk
Många av er har kanske hört talas om och kanske till och med testat så kallade Keto-bollar. Man kan väl säga att det är en variant på havrebollen fast anpassad till strikt LCHF och att det helt enkelt är en fet liten boll full med energi som du kan förvara i kylskåpet och mumsa i dig innan träningen eller till en kopp kaffe eller lite när helst du vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.