Vegetiskt (isch)

Vegetiskt (isch)

Majskolv med chili-

Majskolv med chili-

4 majskolvar. 100 g rumsvarmt smör. 1 dl riven parmesanost
Vita bönor på italienskt vis

Vita bönor på italienskt vis

vita bönor, torkade. 1salt. 1vitlök. 1citron, ekologisk. 1olivolja. 1örter, t. ex. mynta, salvia, oregano. 1svartpeppar1
Indisk potatis- och blomkålsgryta

Indisk potatis- och blomkålsgryta

400 g potatis 300 g blomkål 1 gul lök, stor 4 klyfta vitlök 4 cm färsk ingefära 1 tsk malen spiskummin 1 tsk malen koriander 1 tsk malen gurkmeja 0,5 tsk cayennepeppar 1 burk krossade tomater (à 400 g) 400 ml kokosmjölk rapsolja, till stekning salt
Indisk potatisgryta med naanbröd

Indisk potatisgryta med naanbröd

Börja med att göra naanbrödet. Värm mjölkdrycken tills den är fingervarm. Smula ned jästen i en bunke, slå över mjölkdrycken och rör om
Marockansk morotssallad

Marockansk morotssallad

Ingredienser Portioner. 4 1 kg små knippmorötter 2 msk olivolja 3 vitlöksklyftor 2 dl hackad koriander 1 msk färskpressad citronjuice 2 tsk malen spiskummin 1/2 - 1 msk harissa 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan
Couscous med bönor och tomater

Couscous med bönor och tomater

Koka upp 3 dl grönsaksbuljong med 1 msk matfett. Tillsätt couscous och rör om. Lägg på locket, ta kastrullen från värmen och låt det stå och svälla ca 5-6 minuter
Ugnsrostade medelhavsgrönsaker och halloumi

Ugnsrostade medelhavsgrönsaker och halloumi

Recept på Ugnsrostade medelhavsgrönsaker och halloumi. Grönsakerna efter en första sväng i ugnen. På helgerna försöker vi ofta äta lite lättare och fräschare till lunch för att istället lägga krutet på en lyxigare kvällsmiddag
Halloumi- och sötpotatisbiffar

Halloumi- och sötpotatisbiffar

Ingredienser Portioner. 4 250 g sötpotatis 200 g halloumiost 2 dl matyoghurt 1 kruka sallad Att ha hemma 2 ägg 3/4 dl ströbröd 1/2 tsk chiliflakes 1/2 tsk spiskummin 1 msk olja 4 port ris eller annat gryn 1 vitlöksklyfta salt peppar Lägg till i inköpslistan
Rostad blom- och brysselkål med saffran

Rostad blom- och brysselkål med saffran

Saffran, visst är det är härligt krydda. Älskar färgen den ger även om man bara tar litegrann av den. I den här rätten har jag bara använt en nypa, ca ett halvt pkt vilket gav en alldeles lagom smak av saffran
Vegansk pastasås med champinjoner

Vegansk pastasås med champinjoner

Ingredienser Portioner. 4 500 g pasta 1 gul lök 300 g champinjoner 50 g soltorkade tomater rapsolja (till stekning) 2 dl växtbaserad crème fraiche 1 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) salt svartpeppar Till servering veganskt ostalternativ (gärna veganparmazano eller gör egen se recept i tips) färsk timjan ev 300 g kokta haricots verts Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Ugnsrostad brysselkål

Ugnsrostad brysselkål

Jag älskar det mesta med brysselkål, så det var lite av en självklarhet att vi skulle laga den här rätten till vår adventsmiddag när jag hittade receptet i ett nummer av Mer Smak för några veckor sedan