Koka upp 3 dl grönsaksbuljong med 1 msk matfett. Tillsätt couscous och rör om. Lägg på locket, ta kastrullen från värmen och låt det stå och svälla ca 5-6 minuter
Recept på Ugnsrostade medelhavsgrönsaker och halloumi. Grönsakerna efter en första sväng i ugnen. På helgerna försöker vi ofta äta lite lättare och fräschare till lunch för att istället lägga krutet på en lyxigare kvällsmiddag
Ingredienser Portioner. 4 250 g sötpotatis 200 g halloumiost 2 dl matyoghurt 1 kruka sallad Att ha hemma 2 ägg 3/4 dl ströbröd 1/2 tsk chiliflakes 1/2 tsk spiskummin 1 msk olja 4 port ris eller annat gryn 1 vitlöksklyfta salt peppar Lägg till i inköpslistan
Saffran, visst är det är härligt krydda. Älskar färgen den ger även om man bara tar litegrann av den. I den här rätten har jag bara använt en nypa, ca ett halvt pkt vilket gav en alldeles lagom smak av saffran
Ingredienser Portioner. 4 500 g pasta 1 gul lök 300 g champinjoner 50 g soltorkade tomater rapsolja (till stekning) 2 dl växtbaserad crème fraiche 1 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) salt svartpeppar Till servering veganskt ostalternativ (gärna veganparmazano eller gör egen se recept i tips) färsk timjan ev 300 g kokta haricots verts Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag älskar det mesta med brysselkål, så det var lite av en självklarhet att vi skulle laga den här rätten till vår adventsmiddag när jag hittade receptet i ett nummer av Mer Smak för några veckor sedan