Svampragu med potatisstomp och grönkål
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 11 kruka gräslök, finskuren
  • 12 msk smör
  • 1400 g blandad svamp, t ex ostronskivling, shiitake eller kantareller
  • 11 rödlök
  • 11 gul lök
  • 11 morot
  • 11 selleristjälk
  • 12 msk rapsolja
  • 11 dl torkade belugalinser
  • 12 dl rött vin
  • 13 dl vatten
  • 11 msk japansk soja
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1250 g grönkål
  • 12,5 dl matlagningsgrädde
  • 13 msk rapsolja
  • 125 g smör
  • 1 Potatisstomp600 g potatis 1 kruka gräslök, finskuren 2 msk smör
  • 1 Svampragu400 g blandad svamp, t ex ostronskivling, shiitake eller kantareller 1 rödlök 1 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 2 msk rapsolja 1 dl torkade belugalinser 2 dl rött vin 3 dl vatten 2 msk smör 1 msk japansk soja salt peppar
  • 1 Grönkål250 g grönkål 2,5 dl matlagningsgrädde 3 msk rapsolja 25 g smörSätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen. Låt ånga av och hacka gräslöken. Riv svampen i mindre bitar och stek den på hög värme tills allt vatten har förångats. Hacka lök, morot och selleri smått. Tillsätt grönsaker och rapsolja i svampen och fräs några minuter. Häll i linserna, vinet och vattnet. Låt linserna koka klart i såsen. Smaka av med salt, peppar, soja och smör. Riv kålen in mindre bitar och hacka stammen. Ta 1/3 av kålen (ta inte med den hackade stammen) och blanda med 1 msk rapsolja och lite salt i en bunke. Sprid sen ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta tills de är krispiga, ca 5-7 minuter, passa noga så att de inte bränns. Stek resten av kålen med resterande rapsolja och smör. Häll på grädde och låt det koka ihop under lock. Stompa snabbt ihop potatisen med gräslöken och smöret. Servera med ragu och grönkål.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.