1 Svampragu400
g blandad svamp, t ex ostronskivling, shiitake eller kantareller 1 rödlök 1 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 2 msk rapsolja 1 dl torkade belugalinser 2 dl rött vin 3 dl vatten 2 msk smör 1 msk japansk soja salt peppar
1 Grönkål250
g grönkål 2,5 dl matlagningsgrädde 3 msk rapsolja 25 g smörSätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen. Låt ånga av och hacka gräslöken. Riv svampen i mindre bitar och stek den på hög värme tills allt vatten har förångats. Hacka lök, morot och selleri smått. Tillsätt grönsaker och rapsolja i svampen och fräs några minuter. Häll i linserna, vinet och vattnet. Låt linserna koka klart i såsen. Smaka av med salt, peppar, soja och smör. Riv kålen in mindre bitar och hacka stammen. Ta 1/3 av kålen (ta inte med den hackade stammen) och blanda med 1 msk rapsolja och lite salt i en bunke. Sprid sen ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta tills de är krispiga, ca 5-7 minuter, passa noga så att de inte bränns. Stek resten av kålen med resterande rapsolja och smör. Häll på grädde och låt det koka ihop under lock. Stompa snabbt ihop potatisen med gräslöken och smöret. Servera med ragu och grönkål.
Dessutom delar vi med oss det busenkla (och snabba, och nyttiga…) receptet på chips av grönkål. Riv bladen och fördela dessa över en plåt med bakplåtspapper eller annan form där bladen inte kan fastna
rostad grönkålmed kikärter, bulgur och tzatsiki. GRÖNKÅLSPLÅTMED BULGUR OCH ROSTADE KIKÄRTER. Blanda ihop rapsoljan med pressade vitlöksklyftor samt nån tesked persilja samt chiliflakes efter smaklökarnas djärvhet
Ta bort stammen från grönkålenoch hacka upp den tillsammans med svampen, löken och vitlöken. Idag får tryffelraviolin stå i centrum och vi kan inte annat än att påstå att den tar rampljuset med storm
Kokoswokad grönkål, pestostekta köttbullar och pumpapuré med jordnötssmör fick det bli. Morgonen började med ett ryggpass på SATS, och bänkpress – för det ska jag banne mig lära mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.