Svampfyllt gratinerat bröd
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ljus brödlimpa
  • 1 svamp efter tillgång (skogssvamp som Karl-Johan, kantareller eller liknande)
  • 1 vispgrädde
  • 1 svampbuljong
  • 1 smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlök, finhackad
  • 1 cognac (kan uteslutas)
  • 1 salt och peppar
  • 1 vetemjöl
  • 1 lagrad ost, riven
  • 1 fänkål
  • 1 rött äpple
  • 1 bladpersilja
  • 1 ättika
  • 1 kallpressad rapsolja
  • 1 rostat bovete1. Skär ner svampen i mindre bitar och stek den i en panna med lite olja på mellansvag värme.2. När svampen släppt vätska och börjat bli torr är det dags att lägga smöret och finhackad lök och vitlök. Stek den fortsatt försiktigt, men så att den börjar ta färg.3. Under tiden delar du brödet på längden, som du öppnar som en semla och gröper ur innandömet så att det blir tydliga skålar som vi sedan kan återfylla. Spara innandömet.4. När svampen är gyllenbrun, slå över konjaken och låt det koka upp. Tänd den med en tändsticka och flambera den. När den brunnit klart strö över vetemjölet och rör runt så mjölet blandar sig. Slå på buljong och grädde och låt den koka ihop.5. Smaka av stuvningen med salt och peppar och vänd ner den rivna osten, samt det brödet som du tidigare gröpte ur. Nu är det dags att återfylla brödlimpan och sedan baka den i ugnen på 220 grader i ca 10–15 minuter tills den fått fin färg.6. Servera brödet med en sallad på råhyvlad fänkål och äpple eller bara en enkel fransk tomatsallad.Fänkålscrudité med äpple1. Hyvla fänkål och äpple tunt.2. Blanda ihop ättika, rapsolja och hackad bladpersilja.3. Häll över fänkålen och äpplet och blanda. Toppa med rostat bovete.Här kan du läsa mer om brödsvinnet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.