Fräs svampen i hälften av smöret tillsammans med löken och stek tills svampen fått en fin yta. Lägg svampen på brödskivorna precis innan servering och garnera med lite färsk timjan
Fräs lök och svamp i smör. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Lägg vitlöksklyftorna med skal i en ugnsfast form, eller slå in dem i folie, och rosta dem gyllene mitt i ugnen
Gör såhär. Hacka lök och champinjonerna. Hetta upp en helt torr stekpanna och lägg i champinjonerna. Stek under omrörning i ca 2 minuter, tills det mesta av vätskan har försvunnit ur champinjonerna
1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Lägg fisken i botten på en ugnsform, salta och peppra. Fördela riset ovanpå. Blanda champinjoncrème, grädde och rom, smaka av med salt och peppar
Rensa svampen från jord och bryt loss foten. Snitta svamphattarnas ovansida med några millimeterdjupa snitt i ett rutmönster och pensla båda sidorna med olivolja
Skär ner svampen i mindre bitar och stek den i en panna med lite olja på mellansvag värme. När svampen släppt vätska och börjat bli torr är det dags att lägga smöret och finhackad lök och vitlök
Häromdagen, medan jag försökte få tyst i mitt huvud och trötta mina ögon till sömns genom att läsa matbloggar, fick jag syn på ett recept på något som upphovsmakaren Jens Linder kallar för Estnisk svampsallad