Förra söndan skrev jag ju att jag ville bli bättre på att variera helgfrukostarna, det är ju så himla mysigt att ligga i sängen och kolla på tv och äta något godare än det vanliga
Tag upp degen på ett mjölat bakbord. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd bricka. Sätt in bröden på den heta plåten i ugnen och sätt en liten ugnsfast form med vatten på plåten
För ett tag sedan testade jag att baka mitt första surdegsbröd påKronjäst rågsurdeg och då jag blev mycket nöjd med mitt fusksurdegsbröd var jag tvungen att testa den andra, ljusare burken - vetesurdegen
Men nu ska jag alltså få mig en riktig vetesurdeg, gjord enbart på vetemjöl och vatten. Men i helgen när vi var på tårtkalas hos Lisas mamma – där vi naturligtvis bjöds på smörgås innan tårtan – breddes mackorna på just Grand Blanc, och det är verkligen ett finfint bröd
I veckan har jag gjort två försök att baka lussebullar på surdeg, utan vanlig jäst. Första försöket var i princip en vanlig vetedeg, fast på surdeg, där jag blandade i saffran
Häll ut degen på mjölat bakbord. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i 2 stora delar och forma lite lätt till 2 bröd som läggs bredvid varandra på en plåt
Jag var trött på surdegen och tyckte inte att jag fick till bröden så bra men nu är vi på gång igen. Jag har hittat ett jättebra recept på nattjästa frallor med minimal arbetsinsats
Ville testa baka pizza på min nya baksten idag och se vilken skillnad det blev mot utan baksten, pizzabotten blev frasig och god, precis som jag vill ha den, inte mjuk, testade även pizza påvetesurdegen jag hade i kylen
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.