kokos/ströbröd (till formen). Kardemumma och äpple i kombination alltså…. Egentligen bara en enkel klassisk sockerkaka där den oslagbara kombon kardemumma och äpple satt piff
Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Rör ner mjölk och ägg och häll upp smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Lägg bröden på plåt och täck med plast. Sikta därefter lite mjöl över bröden. Det blev goda frallor, lite syrliga, men inte lika syrliga som rågsurdegsbaugetterna, bakade de på en baksten vilket gör att de får en liten frasigare yta, reste sig fint i ugnen och var mjuka och saftiga inuti, ja mycket goda men jag föredrar dock min egna hemmagjorda surdeg
Lugn, gör en fördeg och låt den stå i två dygn så har du skapat ett egen ”surdeg”. Sugen på att baka surdegsbröd, men saknar en surdegskultur som står på lut i kylen