Surdegsfrallor påvetesurdeg. Det blev goda frallor, lite syrliga, men inte lika syrliga som rågsurdegsbaugetterna, bakade de på en baksten vilket gör att de får en liten frasigare yta, reste sig fint i ugnen och var mjuka och saftiga inuti, ja mycket goda men jag föredrar dock min egna hemmagjorda surdeg
Var lite försiktig med ingefäran, kör gärna i lite i taget på slutet, mixa och smaka av. Definitivt något för er som vill starta dagen med en riktigt nyttig och god energi-smoothie med sting
Glass påriktigt utan socker och massa andra konstigheter. Säkert kort på smaksättning är choklad, bär och vanilj men varför inte exprimentera med lakritspulver, kryddor eller cognac
Jag experimenterade även fram ett nytt recept på kanelbullefyllning, detta eftersom jag ville ha en fyllning som höll ihop och inte separerade degen vilket ofta vanlig kanel/socker/smör-fyllning gör
Så jag tänkte att en enkel meny vore ju praktiskt detta år… dessvärre är jag inte så himla bra på ”enkelt”, så det blev inte helt som jag ville men jag är supernöjd iallafall
Han tar alltid det starkaste på menyn. Jursslan är besatt av starka saker. I fönstret har han fyra chiliplantor som han fått av min mamma och som han vårdar som sina barn
För ett tag sedan testade jag att baka mitt första surdegsbröd på Kronjäst rågsurdeg och då jag blev mycket nöjd med mitt fusksurdegsbröd var jag tvungen att testa den andra, ljusare burken - vetesurdegen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.