Ytterligare ett bröd på temat picknick. ) Ett ljus, lite syrligt utflyktsbröd, perfekt att fylla med mozzarella, sallad, basilika, tomater och italienska charkuterier
Godmorgon. Här hemma är det genomförkylt igen, jag fattar inget, jag var bra hela helgen och sen kom det en raketförkylning igen, men sluttjatat om det för nu ska jag bjuda er på gott frukostbröd
Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, olja, sirap, havregryn, salt och det mesta av mjölet
En perfekt dag för lite bakning, jag passade därför på att baka rosenbröd, en sorts småfrallor, som vi avnjöt med lite ost och marmelad till kaffet under eftermiddagen
Bakade frallor av det istället för limpor elle baugetter. Det blev goda frallor, lite syrliga, men inte lika syrliga som rågsurdegsbaugetterna, bakade de på en baksten vilket gör att de får en liten frasigare yta, reste sig fint i ugnen och var mjuka och saftiga inuti, ja mycket goda men jag föredrar dock min egna hemmagjorda surdeg
Som att baka frallorna på en blandning av Saltåkvarns stenmalda vete och dinkel. Värm då ugnen till 125 grader och sätt in frallorna några minuter så blir de som nygräddade
Riktigt goda majsfrallor som passar bra till såväl soppa, frukosten eller som hamburgerbröd. Pensla frallorna med uppvispat ekoägg (eller smält vegansmör om du är vegan) och strö över sesamfrön
Solgula frallor med mild majssmak och små bitar av majskorn och med lite pumpafrön som tuggmotstånd. Majsfrallor12 stora eller 20 små50 g jäst50 g smör eller margarin3 dl mjölk2 dl vattenmajspuré på en burk majs1 msk sirap2 tsk salt2,5 dl majsmjöl5 dl vetemjöl special med fullkorn3-5 dl vetemjöl special1 dl pumpafrönBörja med att mixa majsen till halvslät puré. Grädda frallorna i ca 12 minuter
Perfekt att baka snabbfrallor när man inte har så gott om tid. 50 g jäst4 dl vatten, 37 grader3 msk olivolja1 tsk ljus sirap1 tsk salt1 dl grahamsmjöl 2 dl rågmjöl ca 7-8 dl vetemjöl specialPensling