Frallor 21

Frallor 21

  • 79 Recept
Enklare bröd

Enklare bröd

En av julklapparna jag fick var Martin Johanssons bok Enklare bröd. Jag har provbakat lite under jullovet och har redan fått ett favoritrecept
Grymt bröd med ciabattasmak

Grymt bröd med ciabattasmak

Igår bakade jag det här goda brödet till kvällens räkfrossa. Det var otroligt smidigt att baka och smakade helt ljuvligt
Ciabatta bröd

Ciabatta bröd

Ytterligare ett bröd på temat picknick. ) Ett ljus, lite syrligt utflyktsbröd, perfekt att fylla med mozzarella, sallad, basilika, tomater och italienska charkuterier
Avlånga bröd

Avlånga bröd

Ja, så hette receptet som jag hittade på google, försökte göra avlånga bröd men dom såg helt galna ut så jag rullade dom till bullar istället
Franskbrödbullar

Franskbrödbullar

Smält smöret och rör ner mjölk och vatten. Låt bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och rör ner vätskan

Frukostbröd med vallmo

Godmorgon. Här hemma är det genomförkylt igen, jag fattar inget, jag var bra hela helgen och sen kom det en raketförkylning igen, men sluttjatat om det för nu ska jag bjuda er på gott frukostbröd
Frasiga franskbrödbullar

Frasiga franskbrödbullar

Ett jättebra recept från Jan Hedhs bok Bröd. Bullarna blir verkligen otroligt goda och frasiga och fick toppbetyg här hemma
Rosenbröd

Rosenbröd

Små, goda frallor som passar till vilken soppa som helst. Till dagens potatis-och purjolökssoppa hade jag bakat rosenbröd
Tobbes frukostbröd

Tobbes frukostbröd

Mät upp havregryn, vatten och salt i en gryta. Koka upp och låt koka under omrörning cirka 5 minuter. Låt svalna av
Havrebullar (frukostbröd)

Havrebullar (frukostbröd)

Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, olja, sirap, havregryn, salt och det mesta av mjölet
Små dinkelbröd

Små dinkelbröd

Lägg smör och olja i ett kastrull. Tillsätt honung, anis och fänkålfrö. Häll vatten i kastrullet och låt det vara fingervarmt
Rosenbröd

Rosenbröd

En perfekt dag för lite bakning, jag passade därför på att baka rosenbröd, en sorts småfrallor, som vi avnjöt med lite ost och marmelad till kaffet under eftermiddagen
Ostbullar, kuvertbröd med ostsmak

Ostbullar, kuvertbröd med ostsmak

Jättegoda, saftiga bullar, fyllda med lagrad ost blev god kvällsmat för oss ikväll. Bullarna passar utmärkt som kuvertbröd
Rosenbröd

Rosenbröd

36 st. Ugn 250 grader C. Ingredienser. 5 dl vatten. 50 gram jäst. 0,5 dl flytande margarin. 1 tsk salt. 1 msk strösocker
Surdegsfrallor på Kronjäst vetesurdeg

Surdegsfrallor på Kronjäst vetesurdeg

Bakade frallor av det istället för limpor elle baugetter. Det blev goda frallor, lite syrliga, men inte lika syrliga som rågsurdegsbaugetterna, bakade de på en baksten vilket gör att de får en liten frasigare yta, reste sig fint i ugnen och var mjuka och saftiga inuti, ja mycket goda men jag föredrar dock min egna hemmagjorda surdeg
Till frallans försvar

Till frallans försvar

Som att baka frallorna på en blandning av Saltåkvarns stenmalda vete och dinkel. Värm då ugnen till 125 grader och sätt in frallorna några minuter så blir de som nygräddade
Snabba källarfrallor

Snabba källarfrallor

Värm vattnet till 40 grader. Blanda alla ingredienser och häll det varma vattnet över och blanda till en smidig deg
Farinfrallor

Farinfrallor

Men denna gång fick det bli en gammal klassiker, farinfrallor, smakar alldeles förträffligt de också
Majsfrallor

Majsfrallor

Riktigt goda majsfrallor som passar bra till såväl soppa, frukosten eller som hamburgerbröd. Pensla frallorna med uppvispat ekoägg (eller smält vegansmör om du är vegan) och strö över sesamfrön
Ostfrallor

Ostfrallor

Ett skepp kommer lastat med en gäng hyfsat snabbakade ostfrallor till söndagsfrukosten. Rulla till frallor och lägg på bakpappersklädd plåt
Majsfrallor

Majsfrallor

Solgula frallor med mild majssmak och små bitar av majskorn och med lite pumpafrön som tuggmotstånd.  Majsfrallor12 stora eller 20 små50 g jäst50 g smör eller margarin3 dl mjölk2 dl vattenmajspuré på en burk majs1 msk sirap2 tsk salt2,5 dl majsmjöl5 dl vetemjöl special med fullkorn3-5 dl vetemjöl special1 dl pumpafrönBörja med att mixa majsen till halvslät puré. Grädda frallorna i ca 12 minuter
Manitobafrallor

Manitobafrallor

Till dessa frallor har jag använt det nya mjölet Manitoba Cream som gör brödet högt, saftigt och luftigt
Snabbfrallor med rågmjöl

Snabbfrallor med rågmjöl

Perfekt att baka snabbfrallor när man inte har så gott om tid. 50 g jäst4 dl vatten, 37 grader3 msk olivolja1 tsk ljus sirap1 tsk salt1 dl grahamsmjöl 2 dl rågmjöl ca 7-8 dl vetemjöl specialPensling
Morgonfrallor med kli

Morgonfrallor med kli

Grädda frallorna mitt i ugnen i 250 grader, ca 10 min. Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i en bunke