Det bästa med hösten är ju alla frukter. Funkar ju det med. Vispad grädde hade vi till, men det är gott med en god hemmagjord vaniljsås eller vaniljglass
Blanda bakpulver och vaniljsocker med mjölet i en annan skål. -)Ikväll blir det hemmagjord pizza här, inga "utsvävningar" med fyllning, det brukar bli skinka, lök, paprika och champinjoner
Kvällens nyttiga blev en glutenfri äpplepaj med Propud vanilj till. Det ger skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar, innehåller rikligt med C-vitamin, kalium & pektin (bra för magen och tarmarna)
Äpplekakamed kokostosca. En äpplekakamed kokostoscatäcke som blev riktigt god. Antar att ni liksom jag helst vill ha så lite krångel som möjligt när ni ska baka till många
Den andra plattan ska ligga som ett lock över plattan med äppelskivorna. Pensla med ägg. Servera med vispad grädde eller vaniljglass En rektangulär färsk smördegsplatta i rulle eller två frysta plattor
Stek äpplebitarna i omgångar i en klick smör, smaksätt med lite råsocker och kanel. Jag tycker kanelsmaken blommar ut om den får värmas upp med smör omkring äpplebitarna
Tillsätt salt och bakpulvret blandat med vetemjölet. Ät den gärna med en klick grädde eller vaniljsås. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter
Avsluta med att strö över sista av strösockret och därefter täck med tunna skivor av smöret. (Går bra att hyvla med en osthyvel om smöret är tillräkligt kallt
Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader med varmluft. Vispad grädde hade vi till, men det är gott med en god hemmagjord vaniljsås eller vaniljglass 1 ekologiskt ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.