men tog istället för fil, 1dl gräddfil, och 2tsk kanel och 1,5tsk av vardera malen ingefära samt malen nejlika som pepparkakskryddor. För att kakan skulle bli glutenfri använde jag 2dl kokosmjöl och 1,5dl mandelmjöl istället för vetemjöl. Jag gräddade kakan i en brödform i 40 min på 175grader
-)Så här gjorde jag. Försök inleds under dagen. Dag 12 dl ljummet vatten2½ dl vetemjöl1 msk flytande honungVispa ihop alla ingredienserna och lägg i en bunke. Dag 31 dl ljummet vatten1½ dl vetemjölTillsätt vatten och mjöl och vispa slät. Täck igen med plastfolie och låt stå ytterligare 1 dygn i rumstemperatur. Dag 41 dl ljumemt vatten1½ dl vetemjölUpprepa samma procedur under dag 4. Låt stå 1 dygn till, sedan kan du hälla upp surdegen i en glasburk och ställa in den i kylskåpet. Degen behöver "matas" ca 1 ggr i veckan med lite nytt vatten och vetemjöl. 12 dl ljummet vatten. 1 msk flytande honung. 31 dl ljummet vatten. 1½ dl vetemjöl. 41 dl lju. 1½ dl vetemjöl
Igår bakade jag tunnbröd igen, ja de där som jag bakade tidigare i veckan. Jag ökade jästen, oljan, honungen, minskade på de grova mjölerna och kumminen, och såklart tillsatte jag salt Gjorde lite annorlunda i jästideroch gräddning också men fortfarande är jag inte helt nöjd
100 g smör. 1 dl socker. 1 tsk vaniljsocker. 1/4 tsk hjortronsalt. Sätt på ugnen på 150 grader. Ställ in i ugnen 15-20 min. 100 g smör. 1 dl socker. 1 tsk vaniljsocker. 1/4 tsk hjortronsalt
Nu blir det ett nytt försök, denna gång med en saltlag och ättikslag. Okej, det är bara att erkänna att jag inte tyckte att den snabbinlagda gurkan (se tidigare recept) inte var helt 100%-ig. 2kg VästeråsgurkaSaltlag, dag 1. 3dl Ättika, 12%6dlVatten10dl StrösockerKryddlag. 7st Dillkronor1msk Gula senapsfrön1st Färsk spank peppar med kärnor skuret i skivorEv. 1. Dag 1. Borsta gurkorna rena i kallt vatten, skär dem sedan i ca 3-5mm tjocka skivor. 10dl St. 1msk G. 1st Färsk spank peppar med kärnor skuret i skivor
Tyvärr har jag inget exakt recept, men jag använde 15 g jäst, 2,5 dl ljummet vatten, några matskedar honung, ca 25 g rumsvarmt smör och lite salt som jag sedan blandade med lika delar rismjöl som durramjöl (finns i vissa matbutiker eller på nätet. Kram Cecce 15 g jäst
När det i receptet nämns temperaturer (jag har ingen köttermometer - jag är vegetarian), långa visptider, vattenbad och flera olika moment och bunkar då inser man att det är rätt komplicerat
Försökte fjäska med rabarberkakan som är hans favorit och lyckades för några minuter. RABARBERKAKA2,5 msk smör1,5 dl strösocker2 ägg1,5 dl mjölk3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 nävar skivade rabarberpärlsocker(till en långpanna dubblar jag smeten)Rör smör och socker och tillsätt äggen. Bakas i ugn 175 grader i 30 minuter. 1,5 dl strösocker. 1,5 dl mjölk
 Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan tillsammans med hushållsfärgen. Efter att ha hört så mycket om dessa franska små bakverk och hur svårt det ska vara att göra den var jag självklart tvungen att göra ett försök
Dag 1, kväll1 liter vetemjöl1/2 liter vattenRör ihop i en bunke. Dag 2, morgon1 tsk jäst1 tsk vatten2 tsk salt. Efter ungefär 15 minuter kan man sänka värmen till 200 grader och låta den stå inne ytterligare 15 minuter. 1 liter vetemjöl. 1/2 liter vatten. 1 tsk jäst. 1 tsk vatten. 15 minuter kan man sänka värmen till. 15 minuter Låt svalna på ett galler
Smaka av med vit-, svart- och kryddpeppar. Pölsa MY WAY Försök - 1. 10 dl. 1 tsk Salt. Koka upp, låt sjuda 15-30 min - grynen ska vara mjuka. 150 g. 1 tsk Salt (till att börja med). 1 msk. Sätt på locket och låt sjuda ca 15 min på låg värme. Vänd ned korngrynsgröten och tillsätt ½-1 liter. Sätt på locket och låt sjuda ihop ca 15-30 min på låg värme. 10 dl Vatten. 1 tsk Salt. 150 g. 1 tsk Salt. 1 msk
Då måste man andvända sig av Ani-gift (tror jag det heter) i Photoscape, så sätter man ihop flera bilder, kan inte förklara så bra men Photoscape är en gratis bildredegeringprogram och finns att ladda ner här
Fannyskakburk - Du får ta en kaka till, om du vill!
Ska försöka igen dock och då kanske jag ska koka dem i vatten och kaustiksoda. Bretzen, 16 st. 1 tsk salt. 7-8 dl vetemjöl. 1 liter vatten. Låt jäsa under duk i 1 timme. Dela under tiden degen i 16 bitar och rulla långa remsor ca 30-40 cm och gör kringlor. Jag la i en andra efter 15 sek och lät dem flyta på var sin sida i den stora kastrullen. Lägg upp på plåten och låt jäsa i 15 minuter. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. 16 st. 1 tsk salt. 7-8 dl vetemjöl. 1 liter vatten. 16 bitar och. ca 30-40 cm och. 15 sek och. 15 minuter Gr. 8-10 minuter L
Lingonsylten gav gröten en riktigt god smak och ihop med toppingen som bestod av blåbär och choklad blev det en riktig godisgröt med ett innehåll på endast 192 kcal. 1 port 192 kcal 2 msk mannagryn 2 dl vatten 0. 1 port. 192 kcal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.