7-8 dl vetemjöl. Dela under tiden degen i 16 bitar och rulla långa remsor ca 30-40 cm och gör kringlor. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. 7-8 dl vetemjöl. ca 30-40 cm och. 8-10 minuter L
Jag tänker nog ta med mig lite surdeg på semestern även i år, men vem vet, rätt var det är hamnar man någonstans där det varken finns surdeg, degblandare, digitalvåg eller specialvetemjöl
-). Det har jag aldrig gjort förut, och för att vara förstaförsöket blev jag mer än nöjd. VINBLADSDOLMAR - FÖRSTAFÖRSÖKET300 g vinblad (vakuumförpackade i saltlag), sköljda och "uppvikta"3 dl basmatiris (välj hellre något klibbigt ris, vi hade dock inte något annat hemma)1 finhackad gul lök2 finhackade vitlöksklyftor200 g hackade champinjoner2 hackade tomater1 dl hackad slätbladig persiljasvartpepparsaft av ½ citronKoka riset
Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Efter drygt ett år med en massa recept på kött- och fiskrätter här på bloggen tycker jag att det kan vara dags för min första vegetariska rätt, nämligen parmesanpanerad aubergin med chilimajonnäs och rättikspasta med babyspenat
Första julgodiset - check. Resultatet blev en supergod och superenkel rocky road-fudge. December och första advent närmar sig, och jag börjar bli galet sugen på pepparkakor, lussebullar, knäck, kola och allt annat gott som hör julen till
½-1 tsk malet vaniljpulver. Fortsätt vispa tills marängen är sval, det tar 10-15 minuter. Detta räcker till att spackla 2-3 normalstora tårtor. ½-1 tsk malet vaniljpulver
- allt som oftast, jag erkänner-. Rör samman mjöl-och smörblandningen. (30-50 kakor beroende på hur stora du gör dem). i mitten på ugnen i 7-10 minuter. Följ mej via Bloglovin 30-50 kakor. 7-10 minuter
Första pajen är klar. 1-2 msk iskallt vatten. 3-4 dl lagrad färskriven smakrik ost. Häll detta över pajenskalet o grädda i 30-40 minuter. 1-2 msk iskallt vatten. 3-4 dl lagrad
Denna julens första sillinläggning här i köket blir just en sådan där nymodernitet som provades och fick godkänt av provsmakarna vid familjen Larssons bord
Så - med en nyinköpt teflonkastrull och rustad med två termometrar så satte jag igång. Lite bucklig blev den - men det ska väl synas att den är hemmagjord
Efter den mycket givande brödkursen hos Magnus Johansson har jag provat att baka mitt första bröd när jag faktiskt vet vad jag gör och eftersträvar, tror jag i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.