Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram). Jag har saknat att kunna bjuda på något litet till kaffet, när man får gäster
Jag behövde göra en kaka utan gluten. Så jag gjorde om en mazarinkaka. Mandelkaka med hallonglasyr. 200 g mandelmjöl, 3 ägg, 1 1/2 dl socker, 1 tsk bakpulver, 1-2 droppar bittermandelolja
Försöker i möjligaste mån länka till ursprunget eller skriva receptkälla när sådan finns, d. ) och ökade på saltmängden lite då ghee användes istället för vanligt smör
För dig som gillar lutfisk finns en helt suverän förpackning frånLysekils som tillagas på nolltid i mikron, och som till och med visslar när den är klar – och som dessutom smakar precis som den lutfisk mormor lagade
Jag har försökt några gånger och det svåraste är att få igång den och sedan inte glömma bort att ”mata” surdegen när den väl är färdig och står i kylen
Skiva rödkålen tunt. Fräs den i en gryta med olivolja. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar. Låt den fräsa i ca 10-15 minuter tills den blir glansig
KÖTTFÄRSPUDDING PÅNYTT SÄTT. Fyll färsen i formen och lägg resten av matfettet ovanpå i klickar. Stek köttfärsen på lågt mellanläge i ugnen, 200°, ca 40 minuter eller tills den känns väl genomstekt
Men åter till Alanya och tjusningen med att leva ett turkiskt vardagsliv på vintrarna. Ingen av oss gillar att ligga på en solstol, så det blir många mil i benen under en vinter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.