Salt & peppar. Skär potatisen i bitar och lägg ovanpå, tillsammans med tonfisken och tomaterna. Jag älskar hur du kan variera den i en oändlighet - du kan ju till och med ha den i efterrätter
Salladmedrostadpotatis, karré och mango och chilisås. Gjorde rostadpotatismed dressing och en massa goda grönsaker, bl a grillad paprika, rödlök, tomater, ädelost och lite nötter
Olja en form och lägg i fisken i fyra lagom bitar, täck med kryddmixen, sätt åt sidan. Dela den färska potatisen i kvartar och lägg den i en form, tärna 50-100 gram smör och lägg ovan på, häll på en dl vatten och kör i ugn, 170 grader. 2152 med fina syra och aromer av mango, päron och aprikos passar fint till de asiatiska inslagen i maträtten. 2152 med fin
Servera med en sallad på röd mangold/blodgrape/kapris, eller bladspenat/apelsin/groddar/tofu eller varför inte en krispig äppelsalladmed kinakål och granatäpple
Toppa med fetaost, lite flingsalt och nymald svartpeppar. Min jobbarkompis Ulrika tipsade mig i veckan om hur gott det var att rosta färsk potatis, så det var jag självklart tvungen att prova
Det som är bra med den här salladen är att den är lätt att variera. Tonfisken finfördelar jag så att den blandas med allt som är i, på det viset ger den smak överallt
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.