Ställ in plåten i mitten av ugnen. Servera lammsteken i skivor med de rostade rotfrukterna. Krydda steken med rosmarin, salt och peppar och lägg den i en ugnsform
Den numer aromatiska grytan fick stå och sjuda lätt till minst hälften av vattnet hade reducerats och en kvalitativ skumning av ytan gjordes hela tiden med jämna mellanrum för att få bort fett och annat som inte hör hemma i fonden
Putsa bort hinnor och det mesta av fettet på lammsteken. Skala och dela morötter och lök, lägg på botten av en långpanna tillsammans med några vitlöksklyftor och lägg lammet ovanpå
När det är så varmt ute (och inne) som det har varit nu den senaste tiden står jag ogärna och bakar eftersom a) det blir så himla himla varmt när ugnen är igång, b) det blir helt plötsligt väldigt ansträngande att knåda ihop degar, samt c) precis allting som innebär att en måste röra på sig blir ansträngande
Servera med en sallad på röd mangold/blodgrape/kapris, eller bladspenat/apelsin/groddar/tofu eller varför inte en krispig äppelsalladmed kinakål och granatäpple
Stek brödskivorna till fin rostad färg i rikligt med olja på medelhög temperatur. Blanda salladenoch betorna med olivolja och citronsaften precis före servering och smaka avmed flingsalt
Om du, som jag, brukar leka TV-kock, har du i förväg gjort salladen som det varma ska serveras på. På andra sidan av plåten lägger du en hög med urkärnade och klyftade aprikoser
Smakerna av underbart god av vitlök och parmesan blandat med persilja och italienska örter gör detta recept till en riktigt storfavorit hos oss på myTaste
Blanda ihop allt och smaka avmed salt och peppar. Blanda ihop mortlad timjan, vitlöksklyftor, agave, citronsaft och svartpeppar och pensla runt hela steken
Gott med kombinationen av salt och sötsyrligt. Lägg upp på ett fat med färsk sallad. Lägg på osten och stek en stund, vänd sedan och stek på andra sidan också - jag tog ett till papper och vände med papper och allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.