1mjölk. 1honung. 1salt. 1jäst. 1ljust siktat dinkelmjöl. 1ägg. 1sesamfrön1. Arbeta degen smidig 5 min i maskin eller 10 min för hand. Jäs under bakduk 20–30 min. Grädda bullar- na mitt i ugnen till fin färg, ca 8 min
Kanhända - detta recept avviker i alla fall från 'traditionella' recept på 'pitepalt' genom att inte föreskriva att fläsket bakas in som fyllning i palten
1. Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. Lägg lite hallonsylt, 0,5-1 tsk, i varje grop. Grädda i 175 grader ca18 minuter. 1 dl socker. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver
Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter tills de fått fin färg. 5 1/2 dl vetemjöl. 1/2 dl socker. 1 tsk vaniljsocker. 1 ägg. 1/2 dl socker. 1 tsk vaniljsocker. 11/2 msk vatten
Arbeta snabbt ihop till en deg som sedan får vila ett slag i kylen. Blanda alla ingredienser utom vaniljensockret till fyllningen (vaniljkrämen) i en kastrull
Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd. Har bloggat om båda två förut men dom är värda att få komma fram i rampljuset igen
Tina de frysta kräftorna något och häll bort så mycket av den gamla lagen som möjligt. Lägg i dillfrön och dillkronor och koka i 10 minuter. Ställ i kylskåp i 1 dygn, låt kräftorna tina i den nya lagen. 1 dl mörkt öl. 1 msk dillfrön. 1 knippe dillkronor. 1 kg frysta kräftor
Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Även om det är trevligt att föreställa sig Jamies läspande engelska inlevelsefullt berätta tips och tricks medan han fingrar på precis alla ingredienser
Häromdagenkom till och med lite snö, väldigt ovanligt här, har bara varit med om det en gång förut. Även WordPress har betett sig konstigt, så bloggandet har inte varit lika roligt som vanligt
Det kanske låter märkligt, men jag tycks visst aldrig tröttna på just den kombinationen, men om jag gör det får ni gärna förekomma mig och tipsa om er favoritmacka i kommentarerna – eller kanske berätta om era egna frukostfunderingar
Ofta glömmer jag att nämna makrill, när jag skriver om mina fiskfavoriter. Spirren, de unga makrillarna, som dyker upp i fiskdisken i början på sommaren, är en ren delikatess
1. 1. 1. M. i. n. y. a. f. v. o. r. t. g. e. j. ä. l. d. J. b. å. p. c. h. ,. k. m. s. u. R. E. C. P. T. 4. ö. F. 2. O. é. S. &. G. Ö. K. L. V. 0. A. w. t M. d l
Jag hann inte mer än bläddra i senaste Ica buffé innan jag hittade ett recept jag ville prova. Jag älskar att baka men det blir alltför sällan eftersom jag inte är så förtjust i sötsaker själv och har för liten frys och för få kafferep
Vänd dem försiktigt så att de blir gyllenbruna runt om. färsk koriander, mynta och asiatisk basilika till serveringen (fråga efter perillablad eller tia to i din asiatiska affär, finns det så kommer du ett snäpp närmare originalet)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.