Bröd med sesamfrönKuvertbröd med sesamfrön. Om du har bakat och fryst in: Ta ut bröden 
30 min före middagen. Värm dem 20–25 min i 200° ugn strax före servering.

Ingredienser

  • smör
  • 1 mjölk
  • 1 honung
  • 1 salt
  • 1 jäst
  • 1 ljust siktat dinkelmjöl
  • 1 ägg
  • 1 sesamfrön1. Smält smöret. Tillsätt mjölk, honung och salt och värm till fingerljummet, 37°.
  • 2. Smula jästen i en bunke. Rör ut den i lite av degspadet, häll på resten. Tillsätt mjölet, lite
i taget. Arbeta degen smidig 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt jäsa under bakduk 20 min.
  • 3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den 
i 24 delar och rulla till små bollar. Lägg dem 
på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk 20–30 min.
  • 4. Sätt ugnen på 250°.
  • 5. Vispa upp ägget med en gaffel och pensla bullarna. Strö över sesamfrön. Grädda bullar- na mitt i ugnen till fin färg, ca 8 min. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.