1 sesamfrön1.
Smält smöret. Tillsätt mjölk, honung och salt och värm till fingerljummet, 37°.
2. Smula
jästen i en bunke. Rör ut den i lite av degspadet, häll på resten. Tillsätt mjölet, lite i taget. Arbeta degen smidig 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt jäsa under bakduk 20 min.
3. Ta
upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 24 delar och rulla till små bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk 20–30 min.
4. Sätt
ugnen på 250°.
5. Vispa
upp ägget med en gaffel och pensla bullarna. Strö över sesamfrön. Grädda bullar- na mitt i ugnen till fin färg, ca 8 min. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Detta är ett av dem…. Ochibland får man hjälp av goda vänner ochidetta fall min kollega Ansi. Passa er, de är förrädiskt goda men helt perfekta att ha hemma när man får gäster
Riktigt enkelt, uppskattatoch gott bröd blev det. Stickmed en stickaoch kolla så brödet är klart. Testadumed, älskar sånt här filmjölksbröd då det inte behöver jäsa
Brödetblir godast att rostaochäta ljummet, tina gärna de frystaskivornadirektibrödrosten. Och förstås för alla andra somuppskattar ett brödbakatmednaturliga råvaror
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.