För laktosfritt - Använd laktosfritt smör. Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. Lägg lite hallonsylt, 0,5-1 tsk, i varje grop. Grädda i 175 grader ca 18 minuter
Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter tills de fått fin färg. 200 g rumstempererat smör. 200 g rumstempererat smör
Använd en pizza-slicer för att markera upp kexen. En kollega tipsade om de här fantastiska kexen. De passar bra som ostkex eller snacks, de är salta och krispiga
Ostchips är riktigt bra när man bestämt sig för att prova LCHF eller strama till sin LCHF, men vet att man kommer att behöva lite krispiga snacks ibland
Rör ut jästen. Ta upp degen och dela den i två lika stora delar. 50 g jäst5 dl mjölk (solhavre vid mjölkfritt)1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1 msk vit sirap1 dl kesella eller keso eller crème fraiche (oatly imat vid mjölkfritt)1 lit glutenfri finmixSmula ner jästen i degbunken. Värm mjölk och olja till 37° och häll över jästen. Rör ner 1 msk fiberhusk och låt stå en liten stund så att degvätskan blir något tjockare och lite geléliknande. Grädda mitt i ugnen i 250° varm ugn i cirka 8-10 min. 50 g jäst
Smula jästen i en bunke och strö över fiberhusk. Häll det över jästen och husken. 50 g jäst. 8-10 dl mjölmix. Lår stå 10 min. Låt jäsa ca 40 min. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 35-40 min. 50 g jäst. 8-10 dl mjölmix
Glutenfritt grovt bröd när det är som godast. Fördela den relativt lösa degen/smeten i två smorda och bröade brödformar (jag beströdde mina med pofiber, men det går lika bra att använda sig av mixen till det)
Prova hur mycket du behöver genom att göra en liten boll utan fyllning som du prov-kokar. ) ) och de smakar nästan som Arontorps kroppkakor vi köpte när vi var där i höstas
Färska eller frysta hallon, valfri mängd. Anledningen till att jag förgräddar en liten mängd så här, är att när man vill ha någon form av fyllning i de glutenfria muffinsarna, vare sig det är bär, sylt eller någon curd, sjunker det alltid till botten eftersom smeten är så "lätt"
Även om man inte gillar de grövre brödsorterna, utan hellre använder sig av den glutenfria finmixen går det att få till brödet på ett bättre (och godare) sätt
Dessa muffins blir luftiga och goda och jag skulle kunna tänka mig att det även går att experimentera med annan typ av smaksättning, t ex klippta soltorkade tomater och hackade oliver (hoppa i så fall över agave sirapen), vilket skulle kunna bli fina och luftiga buffé-bröd på ett väldigt enkelt sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.