Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca 30 minuter. Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg
1. Smörj hjärtformar. 2. Blanda mjölsorterna och sockret. 3. Dela smöret i mindre bitar och tillsätt det. 4. Arbeta snabbt ihop till en deg som sedan får vila ett slag i kylen
Min mamma bakade världens godaste maränger. Ibland när hon kom och hälsade på hade hon en burk med sig som vi antingen hade till kaffet eller gjorde marängsviss av
Ostchips är riktigt bra när man bestämt sig för att prova LCHF eller strama till sin LCHF, men vet att man kommer att behöva lite krispiga snacks ibland
Foto. Åsa Engman, bilden är lånad från Dagens muffins Normalstora formar 150 g margarin eller smör 1½ dl socker 2 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 50-100 g hackad blockchoklad Sätt på ugnen, 200°C
Låt jäsa i 30 min. Låt jäsa ca 30 min. LussebullarIngredienser Bulle150 g smör1 dl vispgrädde4 dl vatten1 g saffran50 g jäst1 dl creme fraiche2 msk sukrinNågra korn stevia1 äggula½ tsk salt10-14 dl Elins mjölblandning2 msk sirapFyllning100 g smör3 msk socker2 msk sukrinnågra korn stevia1 ½ tsk kanel2 tsk kardemumma8 st sötmandlarGör så härSmält smöret i en kastrull
1. Smält matfettet och låt det kallna. Rör i socker och ett ägg i taget. Blanda till sist i mjölet. 2. Smörj en plättpannan och lägg och bred ut 2 tsk smet i varje lagg
Grädda i 150 graders ugnsvärme, strax nedanför mitten, ca 25 –30 minuter. I höstas utlyste tidningen Land - som för övrigt är en både innehållsrik och matnyttig tidning inte bara för "lantisar" - en tävling om bästa småkakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.