Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Jag häller i lite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
Om middagsmaten inte räcker till matlådor så händer det ibland att jag, till mångas förskräckelse, fyller dem med något så simpelt som pulvermos och stekta fiskpinnar
4 900 g fast potatis Stuvad spenat 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 tsk majsstärkelse 400 g fryst bladspenat 1/2 tsk salt 2 krm peppar Kassler ca 500 g kassler 1 msk olja Till servering 1 gurka Lägg till i inköpslistan
Fler recept medkassler hittar du HÄR >>. Toppa med valfri mängd skivade tomater och riven ost. Kassler i champinjonsås - Stuvningen tunnas ut i ugnen och blir såskonsistens - Mycket gott
Stek kassler och servera med coleslaw och broccoli. Smaka av med lite salt o peppar. 220 g kassler, 150 g vitkål, 40 g morot, 2 dl strimlad purjolök, 2 tsk lättmajonnäs, 4 msk creme fraiche, 2 tsk dijonsenap (eller annan senap), 2 tsk pressad apelsinsaft, 100 gr broccoli, salt, svartpeppar. 220 g kassler
Stänk över fisksåsen och smaka av med salt och peppar. MåBra½ strimlad purjolök1 tsk rapsolja3 dl kokt ris150g kassler1½ dl fryst grönsaksblandning (ärter, majs, paprika, saltgurka)2 uppvispade ägg1 msk fisksåssalt, pepparFräs löken hastigt i oljan, vänd ner ris, kassler och frysta grönsaker och stek tills allt är genomvarmt. 150g kassler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.