Sänk värmen, lägg i lök, vitlök, paprika och sambal, stek några minuter. Smaka av med salt och peppar. 2 Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. Till servering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 6 dl kokt basmatiris. 4 ägg
Servera ägget på det stektarisetmed en klyfta lime, koriander och prik nam pla. Rör runt äggen några sekunder (lite som äggröra) blanda sedan in risetmedäggen
Tillsätt det kokta riset och stek i ytterligare någon minut under omrörning. Lägg i lök, vitlök, chili, kål, morot och jordnötter och stek i ett par minuter under omrörning
Häll över äggen, låt stå någon min och rör sedan runt så att allt blandar sig. Fräs löken hastigt i oljan, vänd ner ris, kassler och frysta grönsaker och stek tills allt är genomvarmt
härligt är det och med fågelkvittret i bakgrunden känns det som om våren verkligen är här. Hetta upp oljan i en panna och lägg i hela spiskummin och lök
Häll ner de uppvispade äggen där och rör tills det är en mjuk äggröra. Jag älskar thaimat och just stektrismed kyckling är en rätt som jag väljer många gånger, trots att den inte är stark
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Blanda äggenmedrisröran. Hetta upp en stekpanna och stek äggen i lite smör. Ofta när jag är sugen på lite asiatisk då blir det ofta stektrismed kycklingfile
Blomkålsris. Vispa ihop äggsmet och grädda en tunn omelett, dra av från värmen och lägg lock på stekpannan så smeten stelnar på ovansidan, låt sen svalna helt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.