Vad sägs om en fläskfilé som legat i en örtig marinad ett par timmar för att sedan stekas i ugnen och serveras med en enkel rödbetsgratäng som smakar allt annat än enkelt
Om jag ska vara ärlig så är det såsen som är triumfkortet i den rätten, för stektfläskfilémed lite svartpeppar är kanske inte så rajtan-tajtan egentligen…
400 gr fläskytterfilé / fläskfilé5 st potatisar2 salladlökar1/2 gul paprika1 näve timjan8 coctailtomaterMarinad. olivolja, chipotle saucen, pressade vitlöksklyftor, salt o pepparRör om köttet i marinaden så det blandas väl och låt vila i ca 30 minTvätta potatisen nogaSkiva den i ca 3-4 mm tunna skivor med skalet påBörja stek på hög värme i stekpanna så ytorna får fin färgSe till att de inte bränns och att alla potatisytorna får fin färgSänk värmen till medelLåt det småsteka, men håll hela tiden koll på att det inte bränns vid i stekpannanStrimla paprikan i fina strimlorDela coctailtomaterna på mittenHacka upp salladslökenBlanda gräddfilen med senapen och smaka av med salt o pepparBryn köttet i en annan stekpanna så det får fin färgStäll in i ugnen i ca 10 minMixa alla grönsaker och ringla olivolja över, blanda i timjan och rör omLägg upp potatisen (känn efter att den är genom stekt först) på en tallrikHäll upp såsen i portionsskålarLägg upp salladmixenTa ut köttet från ugnen och lägg upp på tallrikenKLART
Idag fick vi plikta med (till två personer). Idag var det dags för lite stekt kött. Var inte rädd för mängden vitlök, i och med att den får steka med i pannan så mildras och rundas smaken av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.