Här använt fläskytterfilé. Bre ut färskosten på ena delen och lägg på basilikablad över hela filén. Lägg sedan på "locket" och bind ihop med grillsnöre
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Vill man använda fläskfilé istället för fläskytterfilé så går det självklart bra. Salt/vitpeppar. Här kommer ett tips inför helgen på en riktigt god maträtt med fläskytterfilé i en smakrik sås
Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Jag häller i lite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
700 g fläskfilé smör, att steka i neutral olja, att steka i salt peppar. Rotfrukter600 g potatis 2 morötter (stora) 1 rödlök (stor) 2 palsternackor (stora) 3 msk neutral olja 5 klyfta vitlök salt peppar
Så här gör du Skär potatisoch lök i klyftor, palsternacka och morot i långa, knubbiga stavar. Servera fläskfilén i sin sås och servera med de rostade rotfrukterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.