Örtmarinerad fläskfilé och rödbetsgratäng med getost och valnötter
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Örtmarinerad fläskfilé
  • 500 g fläskfilé
  • Marinad
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika
  • ½ msk lökpulver
  • 1/4 dl olivolja, gärna med smak av citron
  • Rör samman marinaden och häll i en liten plastpåse.
  • Lägg fläskfilén i påsen, förslut och lägg i kylen för att marineras några timmar.
  • Ta upp köttet ur marinaden och lägg i en ugnsfast form.
  • Stick en köttermometer i mitten av den tjockaste delen och ställ in formen mitt i ugnen på 150 grader Stek köttet tills det kommit upp i 70 grader, ta ut formen och låt köttet vila 10 minuter innan du skär upp det och serverar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.