Nästa vecka väntar ännu en kortvecka för de flesta av oss med tanke på att det är röda dagar kring Nyår, men det betyder inte att man bör njuta av helgen för det
Så full rulle med andra ord. Skydda med folie efter halva tiden. Servera med pressad potatis eller ris. Julstöket är i full gång här hemma, det fejas i alla hörn, granen ska fram och kläs i helgen, det ska bakas och firas en 7-åring
olivolja, chipotle saucen, pressade vitlöksklyftor, salt o pepparRör om köttet i marinaden så det blandas väl och låt vila i ca 30 minTvätta potatisen nogaSkiva den i ca 3-4 mm tunna skivor med skalet påBörja stek på hög värme i stekpanna så ytorna får fin färgSe till att de inte bränns och att alla potatisytorna får fin färgSänk värmen till medelLåt det småsteka, men håll hela tiden koll på att det inte bränns vid i stekpannanStrimla paprikan i fina strimlorDela coctailtomaterna på mittenHacka upp salladslökenBlanda gräddfilen med senapen och smaka av med salt o pepparBryn köttet i en annan stekpanna så det får fin färgStäll in i ugnen i ca 10 minMixa alla grönsaker och ringla olivolja över, blanda i timjan och rör omLägg upp potatisen (känn efter att den är genom stekt först) på en tallrikHäll upp såsen i portionsskålarLägg upp salladmixenTa ut köttet från ugnen och lägg upp på tallrikenKLART
Idag fick vi plikta med (till två personer). Idag var det dags för lite stekt kött. Var inte rädd för mängden vitlök, i och med att den får steka med i pannan så mildras och rundas smaken av
Krydda med salt och peppar och timjan. Lägg över filén i en form och sätt in den i ugnen i 125 grader, sätt i stektermometer o låt den steka tills 68 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.