Det här är vad jag tänker på för att lyckas medrisotto. Jag älskar att göra risotto. Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker
Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker. Nu är det bara att blanda ner bacon, purjolök och champinjoner
Risotton kändes "lättare" med lite färskost i. Idag blev jag sugen på krämig risotto. Jag gjorde den på det klassiska sättet med omsorg och tålamod ända fram till slutet
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 stora vitlöksklyftor 280 g torrsaltat bacon 250 g champinjoner 2 msk olivolja 3 dl carnaroli ris 2 tsk rosmarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin 12 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och svartpeppar 95 g parmesanflarn 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
Jag älskar både lax och risotto och kombinationen med knaperstekt bacon och sparris är kanon. Det är ju några moment att avverka vid tillagning av risotto men egentligen är det inte särskilt svårt bara lite tidskrävande MEN sååå värt det
Häll pastan, salladen, fetaosten och baconet i en större salladsskål, häll i blandningen med vatten, majonnäs, crème fraiche och vitlök, blanda noga, så att hela salladen blir krämig
Salt & peppra samt. 5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.