Ingredienser Portioner: 4 1 gul lök 2 stora vitlöksklyftor 280 g torrsaltat bacon 250 g champinjoner 2 msk olivolja 3 dl carnaroli ris 2 tsk rosmarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin 12 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och svartpeppar 95 g parmesanflarn 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risottomed purjo ochbacon
har läst någonstans att stärkelsen i riskornet bryts ut i risottonalltmedan man rör i det. serverad till min svamprisotto som jag beställde på en jättemysig familjär vingård
Purjolök ochbacon smakar jättegott ihop och passar fint i den här risotton ihop medsvamp. Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker
Tea gillade risottonoch åt en STOR portion tillsammans med vita bönor. Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Krämig risottomed kyckling ochsvamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. När den är klar kan du lägga den åt sidan och skära i strimlor som du sedan serverar medrisotton
Jag åt risottonmed knaprig baconoch ärtor, fullt tillräckligt för mig. Med så mycket buljong och ost som det är i risotto så blir smaken ganska "tung" och det är väldigt mäktigt
Tycker vi firar med ett recept på risottooch kantareller. När grönsaksbuljongen kokat upp, är det bara att lite i taget hälla det i kastrullen medrisotton
Till maten, det är ju ingen hemlighet hur jag känner inför risotto (jo jag älskar det) och det här är mitt senast provade risottorecept, medsvampoch saffran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.