Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risottomed purjo ochbacon
4 1 gul lök 2 stora vitlöksklyftor 280 g torrsaltat bacon 250 g champinjoner 2 msk olivolja 3 dl carnaroli ris 2 tsk rosmarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin 12 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och svartpeppar 95 g parmesanflarn 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker. Purjolök ochbacon smakar jättegott ihop och passar fint i den här risotton ihop med svamp
Tea gillade risottonoch åt en STOR portion tillsammans med vita bönor. Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Här kommer ett förslag, små fyllda gratinerade champinjoner medbaconoch smak av timjan. Snart är det nyårsafton, och de flesta av oss kommer väl att vaka in det nya året med något bubbligt i glasen och något litet tilltugg därtill
Jag åt risottonmed knaprig baconoch ärtor, fullt tillräckligt för mig. Med så mycket buljong och ost som det är i risotto så blir smaken ganska "tung" och det är väldigt mäktigt
Tycker vi firar med ett recept på risottooch kantareller. När grönsaksbuljongen kokat upp, är det bara att lite i taget hälla det i kastrullen medrisotton
Till maten, det är ju ingen hemlighet hur jag känner inför risotto (jo jag älskar det) och det här är mitt senast provade risottorecept, med svamp och saffran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.