I med massor av parmesan. använda gul lök i stället för schalottenlök, att blanda i västerbotten- eller prästost i stället för parmesanoch använda grönsaksbuljong i stället för hönsbuljong
Tea gillade risottonoch åt en STOR portion tillsammans med vita bönor. Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
använda gul lök i stället för schalottenlök, att blanda i västerbotten- eller prästost i stället för parmesanoch använda grönsaksbuljong i stället för hönsbuljong
Smaka av såsen med honung, salt och svartpeppar. På högersteget bestämde jag mig för att baconet från Gårdsbutik Thuresson skulle användas tillsammans med lite av mina hemmagjorda soltorkade tomater
Detta har gjort att risotton har fått ryktet om sig som en svårlagad rätt som många drar sig för att prova laga och trots otaliga tankar på det har det fortfarande inte blivit av för mig heller
Knaperstek ett paket bacon att strö över den goda soppan. 1 charlottenlök1 vitlöksklyfta3 potatisarHacka lök å vitlök och tärna potatisen. Tillsätt,1 burk majs (150g)5 dl buljong (jag tog min kokta renbuljong men det funkar nog säkert med grönsaksbuljong också)Låt sjuda i 20 minuter. Mixa och tillsätt 1 dl grädde och salt och peppar och jag tog i persilja också
4 1 gul lök 2 stora vitlöksklyftor 280 g torrsaltat bacon 250 g champinjoner 2 msk olivolja 3 dl carnaroli ris 2 tsk rosmarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin 12 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och svartpeppar 95 g parmesanflarn 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
När risotton är klar och lagom krämig rör du ner lite smör och så mycket parmesanost som du gillar. Servera i djupa tallrikar med extra parmesan för den som vill ha det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.