Jag älskar både lax ochrisottooch kombinationen med knaperstekt bacon ochsparris är kanon. Denna gång hade jag glömt att köpa vitt torrt vin och hade heller inget matlagningsvin hemma (gillar det dock inte så mycket i risotto då det ger för dålig smak) så jag fick ta det jag hade hemma
Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker. Purjolök och bacon smakar jättegott ihop och passar fint i den här risotton ihop med svamp
Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker. Nu är det bara att blanda ner bacon, purjolök och champinjoner
Sparris, lök och parmesan blandas ner i risotton. Idag bjuder jag på en härligt krämig risotto. Om jag hade vetat hur ont jag skulle ha och hur otroligt lite jag skulle klara av med en hand, så hade jag nog valt att inte operera mig
Risottomedsparris, sojabönor & räkor. Tänk på att risotton måste småputtra lugnt och regelbundet och att man måste röra runt ofta, så den inte bränner fast i botten
Garnera med färsk basilika och servera risottonmed den frästa sparrisen (och eventuellt kött). Med färsk snabbfräst grön sparris åt jag risotton vegetariskt medan Mannen fyllde på proteinmängden med grillad kyckling - förstås
Hetta upp en matsked olja i en kastrull, fräs lökhack på medelvärme tills den är mjuk och glansig, sänk värmen och rör ner riset, fräs en stund under omrörning
Känn efter med en kniv om sparrisen är klar. Mosa sedan klyftan med en kniv och ha i ramslökskoket. Det låter himla flashigt med skum, men det är skitenkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.