BiffRydberg är ju en riktigt god rätt tycker jag. Nu har jag nästan gjort alla recepten i Per Morbergs bok, så har börjat kolla lite i andra böcker jag har
BiffRydberg är en svensk klassiker. Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar
Det var faktiskt så det startade innan falukorven smög sig in och puttade ut biffen. Biff Stroganoff Ingredienser 600 gram biff eller filé, av vilt- eller nötkött salt svartpeppar 150 - 200 g svamp, champinjon eller fryst skogssvamp 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 tsk paprikapulver 2 msk tomatpuré 2 dl crème fraiche 1 dl vatten 1 ½ msk koncentrerad kalvfond 1 msk dijonsenap 1 msk finhackad persilja Gör så här Putsa köttet noga och skär det i tunna strimlor. Vill du veta mer om kötttänket och hur du lyckas med grytor kan du kika läsa mer på Katarinas blogg 600 gram biff eller
BiffRydberg är egentligen inget konstigare än grovt tärnad stekt oxfilé, råstekt potatis, stekt lök, äggula och oftast någon sorts senapsgrädde eller -kräm
BiffRydberg är ju en slags lyxig pyttipanna gjord på oxfilé och det är ju bara hur gott som helst. Glöm för all del inte senapscremen - den ger verkligen en extra dimension till rätten
4 8 stora potatisar 600 g ryggbiff eller oxfilé 3 gula lökar 1/2 kruka persilja ca 5 msk smör ca 3 msk olja salt och vitpeppar Till servering äggulor och senap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
janne500
Varför går det inte att öppna recepten
Logga in eller Registrera för att kommentera.